Снимка: IStockphoto

 Когато започнат топлите дни, всички дами се активизират и започват да ходят на различни процедури, за да подобрят визията си. През лятото показваме повече плът, така че желанието да изглеждаме максимално добре е напълно разбираемо.

Някои от бюти процедурите обаче са по-инвазивни и не са препоръчителни в горещите дни. Тях може да правите през пролетта, за да не се сдобиете с възпаления и инфекции. Ето и кои от тях е по-добре да пропуснете в жегите:

1. Лазерна епилация

Най-подходящият сезон за  лазерна епилация е късна есен или през зимата. През лятото кожата ви потъмнява и лазерът, използван в този процес на обезкосмяване, е насочен към меланина или пигмента в косъмчетата. Така че ако по кожата ви има тен, лазерната светлина ще бъде погълната както от меланина на косъма, така и от кожата, което може да я изгори. 

2. Химически пилинг

Докато химическият пилинг е полезен за кожата ви, тъй като премахвате всички замърсявания и пъпки от лицето, правенето му през лятото може да бъде рисковано, тъй като премахва мъртвата кожа на епидермиса, който е външният слой на кожата ви. Кожата под този слой става по-чувствителна към слънцето и излагането му може да причини хиперпигментация. Не забравяйте прилагате SPF крем през целия ден през слънчевите дни без значение дали сте ходили на някаква процедура или не. 

3. Афро плитки 

Сплитането на тънки плитки причинява силно опъване на скалпа, тъй като те са стегнати и започват от корена. Това от своя страна може да причини раздразнение на скалпа и дори изгарянето му, ако се печете без шапка.
 
Останалите процедури за красота, които е добре да пропуснем през лятото - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase