Снимка: Istockphoto

 Обичате пикантна храна? Не сте единствените! Богатите на подправки ястия имат много плюсове, макар че човешкото тяло реагира различно при хапването им. Най-важно е да сте умерени дори с любимите ястия, за да се възползвате максимално то всичките им предимства. 

Ето и кои са те: 

Намаляват възпаленията и инфекциите
Подправките имат противовъзпалителни свойства. Пикантните храни са чудесни за лечение на здравословни състояния като главоболие, автоимунно заболяване, артрит и гадене.
Подправките са богати на антиоксиданти, имат антибактериални и антимикробни свойства. Това може да помогнат и за предпазване от инфекциите в организма, като елиминира причиняващите болестта елементи.

Превенция от рак 

Според проучванията пикантните храни могат да действат върху раковите клетки и да ги елиминират или да ограничат растежа им. Вследствие на това тяхно действие ракът може да забави развитието си или дори да хапвате пикантни храни като превенция от тази болест.  

Могат да удължат живота 

Според проучване на Харвард и Китайския национален център за контрол и превенция на заболяванията, редовната консумация на подправки може да помогне на хората да живеят по-дълго.
 
Останалите ползи и минуси на консумацията на пикантна храна - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase