Снимка: istock

Продукти:

1 супена лъжица зехтин
500 г спанак
½ глава лук, нарязан
½ чаена лъжица сушен риган
½ чаена лъжица сушен босилек
2 скилидки чесън, пресован
700 г сос за паста по избор
350 мл вода
300 г извара
200 г моцарела, настъргана
4 супени лъжици пармезан, настърган
1 щипка пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
1 яйце
500 г кори за лазаня
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма тенджера на средна температура сотирайте спанака, лука, ригана, босилека, чесъна в загрят зехтин. Добавете соса за паста и водата. Оставете да къкри 20 минути. В голяма купа смесете изварата, моцарелата, пармезана, магданоза, солта, пипера и яйцето. Разбъркайте добре.
 
Излейте малко количество от соса на дъното на квадратен съд за лазаня. Подредете 4 предварително размекнати листа за лазаня на дъното върху соса. Намажете ги и отгоре с малко от плънката. Добавете още 4 листа кори. Отгоре нанесете половината от плънката и половината от сместа със сирената. След това постелете още листове за лазаня и така докато плънката свърши. Гледайте да завършите с пласт плънка отгоре. Покрийте с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още 15 минути.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase