Снимка: Pixabay
fallback

 Знае се, че рибата е сред най-полезните храни, които може да консумирате. Тя е диетична, добра за сърцето, подпомага здравето на мозъка и осигурява полезни мазнини и други важни хранителни съставки - селен, желязо, витамини от групата В. Експертите препоръчват да се яде риба поне 2 пъти седмично, пишат от "Yahoo.com". Ето на кои видове риба да заложите.

 
Сьомга
Деликатесна риба, която е много полезна. Тя е пълна с омега-3 мастни киселини, които влияят добре на сърцето. Източник е и на витамин D, които помага за здравето на костите и помпа имунитета. Витамин D влиза в състава на малко храни, затова е хубаво да хапвате сьомга, за да си го осигурявате.
 
Риба тон
Рибата тон е изключително полезна за сърцето. Тя също е богата на омега-3 мастни киселини, но съдържа и ниацин (витамин В3), който помага да се намалят нивата на холестерола. Жълтоперата риба тон е скъпа, тъй като е деликатесна, но може да си купувате и консерви риба тон, които са по-евтин вариант. Може да си направите салата с риба тон, която да включва царевица, маруля, авокадо, краставица и т.н.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Колов.

преди 2 години

Писано е от хора които никога не са яли прясна риба.Лефер,калкан,барбун,скорпид,попче поляти с хубаво българско домашно розе!

32

Додо

преди 2 години

До hitkoБраво, точно така е! В Метро във фризерите има дълбоко замразена, чистена скумрия около 13лв/кг, това за мен е най-добрата като вкусови и хранителни качества риба, която може да се купи комерсиално в България. Единственото по-добро е прясна, нечистена и незамразявана скумрия, която в Метро понякога имат, но е на около 15 лв/кг с глава и карантии. Като цяло в България сьомгата е отровна, пълна с ГМО, соя и боя, а рибата тон е радиоактивна. Пр0стата скумрия е номер 1! Факт.

31

Анонимен

преди 2 години

Всички отглеждани са с антибиотици и хормони,а някои като сьомга и боядисани.Има ловени риби в крайбрежни води,които са много замърсени.Затова преди да ядете риба си задайте въпроса:струва ли си?

fallback