Снимка: istock
fallback

Врасналият нокът може да предизвика големи проблеми, болки, възпаления, дори невъзможност да ходите нормално, камо ли да търпите обувки на краката си. Болезнените враствания на ноктите на краката могат да предизвикат сериозни възпаления, които в по-тежки случаи може да ви заведат и в болницата в търсене на лекарска помощ. За да избегнете това, вижте как правилно да режете ноктите си, за да не врастват.

Режете ноктите след душ

За да бъде рязането по-лесно и за да избегнете неволни дълбоки изрязвания, режете ноктите след като сте излезли изпод душа. Тогава те са значително по-меки и лесни за обработка. Това ще ви помогне да избегнете неприятности. Прекалено дълбокото изрязване крие риск от враствания, инфекции, болезнено подуване и възпаление. Всички те се избягват по-лесно, когато ноктите са омекотени.

Винаги използвайте нокторезачка

Ножиците не са особено подходящи за изрязване на ноктите. С тях може да сгрешите и да изрежете твърде много. Освен това предполагат насилствено извиване на нокътя, което е допълнителен риск. Винаги използвайте нокторезачка. С нея ще е по-лесно да контролирате движенията и дълбочината на изрязване.

Не правете ноктите прекалено къси

Ако имате навика да режете ноктите на краката до живеца на нокътя или дори под него, това е грешка, която подлага нокътя на риск от врастване. Изрязвайте ноктите си така, че да останат поне 1-2 мм от него извън кожата. По този начин давате посока на нокътя без да му давате възможност да се забие в плътта. Това ще помогне на ноктите ви да са и по-здрави и да не се чупят лесно.

 Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Минко -ерген 51г

преди 3 години

Следвам всички съвети на Михаела. И все още съм девствен.

11

Веселинъ 7112136860

преди 3 години

Днес на улица "Нокътче" видях отворен "дюнер-кебаб" . Продавачът турчин или арабин.Замислих се виждайки, че ноктите му са дълги. Добре де, понеже му е традиция да си отклепва акото с ръце и вода как съумява да се справи с контролите по хигиена, щом микроби от ако завряни под ноктите се елиминират с продукти от сложен фармацевтико-медицински тип. И такива,питам се аз,как ги търпят разни жени да им докосват интимбите части с оачени нокти. Ех, дюнеркрацио !

10

Анонимен

преди 3 години

И аз да дам един полезен съвет като в допълнение на статията.Преди да почнете да режете ноктите първо си събуйте чорапите!

fallback