Снимка: Pixabay
fallback

Сезонът на репичките е тук! Този зеленчук често е подценяван, но носи много ползи за здравето, помага за отслабване, намалява апетита и е чудесна добавка към зелената пролетна салата. Може да го слагате и в зелевата салата, или просто да хапвате няколко репички като следобедна закуска. Ето ползите от тях, според списание "Health".

Нискокалорични са, но пълни с полезни съставки
 
Според "USDA", една порция от 100 грама репички съдържат по-малко от 20 калории, едва 4 грама въглехидрати, почти грам протеин и никакви мазнини. Това ви осигурява и около 30% от необходимия дневен прием на витамин С, който стимулира имунната система. Червено-белите зеленчуци съдържат и витамини от групата В, калий, калций, желязо и магнезий. Идеални са за диета, тъй като са нискокалорични, но засищат и ви зареждат с полезни витамини и минерали.

Пазят от болести
 
Те са член на семейството на кръстоцветните зеленчуци, в което влизат още зелките, алабаша, ряпата, карфиолът, синапът - от който се правят горчица и подправки. Това означава, че са суперхрана, защото като другите кръстоцветни зеленчуци, те са източник на сяра, която намалява възпаленията и пази клетките от рак. Репичките действат и антибактериално.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

*** *** - ***.RU17.CLUB

3

Православен

преди 3 години

Действат като афродизиак, ако си ги поставите отзад.Със Светлю преди година опитахме. Цяла нощ се клахме.Накрая ги изядохме.

2

баба мара

преди 3 години

преди години от такива репички наблъскани с химия се обринах на огромнипетна по гушата и от тогава никакви репички

fallback