Снимка: istock

Продукти:

450 г картофи
450 г зеле
2 стръка праз, нарязан на ситно
225 мл прясно мляко
Сол и черен пипер на вкус
1 щипка индийско орехче
110 г масло
 
Приготвяне:
 
Сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат. Извадете ги и ги оставете настрана. Нарежете зелето на ситно. Сварете го в същата вряща вода за 5 минути. Отцедете и оставете настрана.
 
Поставете нарязания праз в тенджера. Покрийте с млякото и го сварете, докато омекне. Овкусете и намачкайте картофите. Добавете праза с млякото. Добавете и зелето. Разбъркайте много добре. Направете вдлъбнатина в средата. В нея излейте леко размекнатото масло. Разбъркайте още веднъж.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase