Снимка: istock

Продукти:

125 г брашно
220 г кафява захар
60 г овесени ядки
½ чаена лъжица канела
1 щипка индийско орехче
110 г масло
1 щипка сол
1 кг ягоди, нарязани на резени
100 г пудра захар
2 супени лъжици царевично брашно
225 мл вода
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте брашното, кафявата захар, стритите овесени ядки, индийското орехче, канелата. Разтопете маслото. Добавете го към сухите съставки и омесете с ръце или с лъжица, докато се получат трохи. Притиснете половината от сместа на дъното на намазнена тава. Подредете ягодите върху блата.
 
В тенджера на средна температура смесете захарта с царевичното брашно. Добавете водата и оставете да заври. Гответе за няколко минути с разбъркване, докато се разтворят. Излейте сместа върху ягодите. Поръсете с останалата част от сместа с овесените ядки. Печете в загрята фурна за 1 час. Сервирайте с топка сладолед или бита сметана.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase