Снимка: Istock

Кафето ви може да стане още по-вкусно и полезно, изпълнено със здравословни вещества, ако добавите към него куркума. Куркумата е златната подправка на Индия. Тя изобилства от антиоксиданти и важни съединения, благодарение на които има невероятни ползи за здравето.

Комбинацията на кафето с куркумата се превръща в една наистина здравословна напитка, която ще ви помогне да подобрите цялостното си здраве. Както кафето, така и куркумата предлагат много антиоксиданти, което прави комбинацията от тях наистина полезна.

Какви са ползите от кафето с куркума?

Богато наличие на антиоксиданти

Изследванията показват, че антиоксидантите могат да активират ензими в организма, които отговарят за редица процеси в тялото. Те намаляват възпаленията, борят се със свободните радикали, намаляват риска от протичане на злокачествени процеси при деленето на клетките.

Намалява възпалението

Редовното добавяне на куркума към кафето може да има болкоуспокояващи и противовъзпалителни ефекти върху тялото. Тази напитка може да намали болките и сковаността при артрит и други ставно-мускулни възпаления. Намалява зачервяването и подуването, свързани с възпаления на ставите.

Подобрява настроението

Редовното пиене на кафе с куркума може да окаже благотворно влияние върху настроението. Това е така, защото куркумата има потенциална антидепресантна активност, благодарение на активната си съставка куркумин. Добавен към енергизиращия ефект на кофеина, куркуминът подобрява настроението и се бори с депресията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase