Снимка: istock
fallback

Продукти:

30 г разтопено масло
4 броя кори за баница
150 г филе от риба по избор
Сол и черен пипер на вкус
2 чаени лъжици пресен копър
3 супени лъжици лимонов сок
125 мл заквасена сметана
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с разтопено масло всеки лист кори. Наложете ги едни върху други. Нарежете корите наполовина, след като сте ги намазали и наложили една върху друга. Овкусете рибеното филе със сол и пипер. Поставете рибата върху корите. Поръсете с копъра. Завийте на рула. Подредете ги в тавата за печене. Намажете с малко масло. Печете за около 15-20 минути или до златисто.
 
Междувременно в малък тиган загрейте лимоновия сок, докато заври и се редуцира. Добавете към него сметаната и разбърквайте до получаване на гъст сос. Добавете лука, овкусете с още малко сол и пипер. Сервирайте рулцата със соса.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Черен хляб, намазан със сметана и отгоре филе от маринована херинга.Хапва се докато сърбаш сок от буркана с кисело краставички.

6

И.Б.

преди 3 години

Сметана с риба се яде в северноевропейските страни. Самата комбинация не е за препоръчване, защото се прекалява с белтъчините.

5

Анонимен

преди 3 години

Да допълня -а възпитаните хора се обръщат с "Вие" , дори и срещу себе си да имат заядливи буквоеди:-)Вие така защо не правите?

fallback