Продукти:
8 яйца
8 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжица горчица
4 супени лъжици нарязан пресен лук
Сол и черен пипер на вкус
¼ чаена лъжица червен пипер
Приготвяне:
Сварете яйцата в студена вода. 10 минути след като водата заври ги свалете от огъня. Охладете ги под течаща вода. Обелете черупките и изчакайте да изстинат. Сложете ги в купа. Намачкайте ги. Добавете майонезата, горчицата и лука. Овкусете със сол, червен и черен пипер. Разбъркайте много добре. Сервирайте върху брускети или препечени филийки.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
IT-спец
преди 3 годинивреметраенето за варне на яйцата зависи от надморското равнище (проверете в гугъл не се шегувам), при мен се варят за 4-5 минути, ако добавите лимонов пипер и скариди и се получава страхотна скаридена салата, в Исландия редовно си правя такава и става много вкусна...
3
Анонимен
преди 3 годиниКъкъв е този лук, каква целина? Сложете му малко селъри за да е по-фешън.
2
Анонимен
преди 3 годиниЩе коригирам малко рецептата .Вместо лук- един стрък ситно нарязана целина.И не мачкайте яйцата , а ги нарежете .Получавате "класическа" яйчена салата.