Снимка: Istock

След като в една връзка единият партньор е предал доверието на другия и е изневерил, тогава чувството за несигурност по ред причини, се настанява трайно в душата на страдащия. Това е нормално усещане, но е важно да не му се дава възможност да определя нашата самооценка и живота ни занапред. Ето 4 неща, които да направите, за да премахнете чувството на несигурност след изневяра.

Спрете да се обвинявате

Обвинявате ли се, че партньорът ви е изневерил? Мислите ли си, че ако сте по-привлекателни или по-успешни, той не би погледнал към друга? Знайте, че изневярата е избор и причината за него невинаги се крие в другия партньор. В една здравословна връзка партньорите разговарят, споделят, решават проблемите си преди те да са завършили в нечие друго легло. Комуникацията е двустранен процес, затова е важно, когато нещо не ни достига, да го споделим с любимия човек.

Изправете се лице в лице с партньора си

След изневяра, повече срам изпитва този, който е бил измамен от половинката си. Чувството за несигурност спира, стига да погледнете другия с гордост и да разрешите проблема, без значение дали ще решите да останете в тази връзка или да я напуснете. Говорете директно с партньора си за случилото се. Задавайте въпроси и изисквайте отговори. Ако не го направите, цялата мъка и гняв ще се задържат във вас, което е по-болезнено. Освободете се от тях, говорейки за проблема. Вие сте силни и можете да преминете през това изпитание.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase