Снимка: Istock

Настроението се влияе не само от моментните ни емоции и преживявания, но и от храната, която консумираме. Както някои храни са полезни за доброто настроение и борбата с депресията, защото съдържат важни вещества, като триптофан например, така други храни могат да повлияят зле на настроението ни.

Ако се чувствате зле, нямате никакво настроение и нищо не може да ви зарадва без видима причина, обърнете се към хранителните си навици. Те може да са в основата на минорното ви настроение.

Кои са храните, които могат да повлияят негативно на настроението ви?

Вижте в следващите редове.

Червено месо

Любимата ви пържола може да е причината за лошото ви настроение. Червеното месо е изпълнено с наситени мазнини, които дисбалансират половите хормони, особено при мъжете. Ако редовно ядете червено месо, това може да предизвика дори спад в либидото.

Зърнена закуска

Готовите зърнени закуски, които се разтварят само с прясно мляко, са изпълнени с наситени захари, което е лош избор не само за настроението ви, но за цялостното ви здраве. Те предизвикват внезапен скок в нивата на кръвната захар и инсулина, което дава моментен прилив на енергия, но след това ви кара да се чувствате уморени и в лошо настроение. Освен това не ви дават никаква хранителна стойност за деня, каквото трябва да прави една пълноценна здравословна закуска.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase