Снимка: Istock
fallback

Тялото ни непрекъснато ни изпраща сигнали. Рядко обаче се вслушваме и вглеждаме в тях. Всяка външна проява, която наблюдаваме в тялото ни, може да е признак, че е време да му обърнем повече внимание. Има някои на пръв поглед незначителни симптоми, зад които обаче могат да се крият състояния, за които е добре да се посъветваме с лекар.

1. Сива коса

Посивяването и побеляването на косата е нормален процес на стареене, който засяга почти всички хора с течение на времето. Когато обаче се появи рано през 20-те и 30-те години е по-добре да попитаме доктора си дали е удачно да изследваме нивата си на кръвна захар и инсулин. В някои случаи ранното посивяване на косите е скрит признак на диабет.

2. Бенки

В повечето случаи бенките са нормални и безвредни. Доброкачествени бенки излизат по кожата през целия ни живот. Ако обаче забележим, че някоя бенка изменя цвета, формата си, вида си, текстурата си, задължително трябва да се консултираме с дерматолог.

3. Жълти очи

Пожълтяването на очите може да се дължи на липса на сън, настинка, вирусна инфекция. Но може и да крие опасни промени в тялото, като например жълтеница, проблеми с черния дроб, жлъчния мехур. Възможно е да е признак на високо кръвно налягане или конюнктивит.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

в резюме

преди 3 години

До сориКато гледам ползваният и изоставен май си ти, затова пишеш едно и също всяка нощ.Изоставен измислен харманлийски сваляч или отчаяна съпруга, на която мъжът й тича след други, което и от двете да е в случая, спри да правиш отчаяни опити да привлечеш внимание върху себе си, не ти се получава.Само досаждаш на всички и ставаш смешен вече.

4

до онзи с пикапа

преди 3 години

До сориЕдинственият, на когото мацките не обръщат внимание а го ползват и изоставят веднага или въобще не го отразяват, си ти динка и има защо. Не си учил, нямаш образование и обща култура, не можеш да поддържаш смислен и интересен разговор, повтаряш само клишета.Ръцете ти са като шкурка ужасни са и хигиената е нулева. Джипката с която избиваш комплекси не е нищо особено, не ти се получават нещата, трябва и акъл, стил и класа на духа. не можеш да ги купиш на промоция и да ги метнеш в пикапа

3

невежа редактор

преди 3 години

къде са останалите 7 признаци, до тук 3

fallback