Снимка: istock
fallback

Продукти:

275 г ябълки, обелени и нарязани
1 чаена лъжица канела
200 г пудра захар + 1 чаена лъжица
170 г масло
60 г счукани орехи или пекан
125 г брашно
1 яйце, разбито
1 щипка сол
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за печене с мазнина. Напълнете 2/3 от тавата с ябълки. Поръсете с канела и 1 чаена лъжица захар. В купа смесете 200 г захар с разтопеното масло. Добавете орехите, брашното, яйцето и солта. Разбъркайте и разпръснете сместа върху ябълките. Печете до златисто или за около час.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

121

преди 3 години

До АнонименИзобщо няма общо с тортата, която е от наредени блатове с пълнеж помежду им и украса. Докато пай-ът е плънка в ***, изпечен във фурна.

1

Анонимен

преди 3 години

ми то това си е вид торта ама щом казвате - пайнали щеи сеи покраварчвамеда изгубим и последното дето ни остана езика

fallback