Продукти:
4 броя пилешки гърди без кост
500 г броколи, леко сварени
200 мл кондензирано мляко, неподсладено или сметана
1 супена лъжица майонеза
1 чаша настърган пармезан или чедър
2-3 супени лъжици галета
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180-200 градуса. Сварете пилешките гърди, докато омекнат. Накъсайте ги. Сварете и броколите във вряща вода за 1-2 минути. В малка купа смесете сметаната/ кондензираното мляко с майонезата. Сложете пилето с броколите в тава за печене. Залейте със соса. Поръсете с избраното от вас настъргано сирене. Поръсете с галета отгоре. Печете за 30 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
До 3
преди 3 годиниБабите едно време ядяха българският варинт-бито сирене /тулум сирене/.,съхранявано в *** кожи и ставащо все по твърдо Подобно на пармезан но с друго име.Тези баби вече ги няма и сиренето го няма,а и ,,знаещите" и многознайковците съвсем ги няма!
3
Анонимен
преди 3 годиниЕдно време бабите ви само пармезан ядяха.
2
Христо Христов
преди 3 годиниХе хеВсеки втори ден го сервират в стола на президентсвото, по изрично настояване на Йотова.Като велик Евро-депутат в Брюксел си паднала по тази гозба, че научила и Десовия да я хапва!