Снимка: istock
fallback

Продукти:

4 броя пилешки гърди без кост
500 г броколи, леко сварени
200 мл кондензирано мляко, неподсладено или сметана
1 супена лъжица майонеза
1 чаша настърган пармезан или чедър
2-3 супени лъжици галета
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180-200 градуса. Сварете пилешките гърди, докато омекнат. Накъсайте ги. Сварете и броколите във вряща вода за 1-2 минути. В малка купа смесете сметаната/ кондензираното мляко с майонезата. Сложете пилето с броколите в тава за печене. Залейте със соса. Поръсете с избраното от вас настъргано сирене. Поръсете с галета отгоре. Печете за 30 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

До 3

преди 3 години

Бабите едно време ядяха българският варинт-бито сирене /тулум сирене/.,съхранявано в *** кожи и ставащо все по твърдо Подобно на пармезан но с друго име.Тези баби вече ги няма и сиренето го няма,а и ,,знаещите" и многознайковците съвсем ги няма!

3

Анонимен

преди 3 години

Едно време бабите ви само пармезан ядяха.

2

Христо Христов

преди 3 години

Хе хеВсеки втори ден го сервират в стола на президентсвото, по изрично настояване на Йотова.Като велик Евро-депутат в Брюксел си паднала по тази гозба, че научила и Десовия да я хапва!

fallback