Снимка: istock

Продукти:

1 супена лъжица олио
15 г масло
1 скилидка чесън, пресован
2 глави червен лук, нарязан
2 малки люти чушки, нарязани
1 супена лъжица прясна лимонова трева
500 мл пилешки бульон
250 мл кокосово мляко
475 г тиква, обелена и нарязана
1 шепа пресен босилек
 
Приготвяне:
 
В тенджера загрейте маслото и олиото заедно, като разбърквате. След като се загреят, добавете чесъна, лука, чушките и лимоновата трева. Разбърквайте, докато станат полупрозрачни и омекнат. Добавете бульона, кокосовото мляко и тиквата. Оставете да заври. Гответе, докато тиквата омекне. Пасирайте супата. Гарнирайте с босилека и сервирайте.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase