Снимка: istock

Продукти:

8 г суха мая
6 супени лъжици хладка вода
180 г брашно
1 щипка сол
6 чаени лъжици пудра захар
1 голямо яйце
35 г масло, разтопено
За намазване:
1 жълтък, разбит
Една захар на кристали
 
Приготвяне:
 
Разтворете маята в хладката вода, докато шупне леко. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер за тесто. Намажете правоъгълна форма за печене и поставете в нея тестото. Покрийте и оставете да втаса за 2 часа. Намажете бриоша с жълтъка. Поръсете с едрата захар отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 месец

Туй ми мяза на козянак.

2

Гошо...Тъпото

преди 1 месец

Което и да е...ястие,ако няма...свинска мас,не го ям.Този бриош да си го ядат...бриошландците от остров Бриошия.

1

С масло и грес

преди 1 месец

Това явно е някакъв екзотичен кекс.