Продукти:
8 броя смокини
2 супени лъжици мед
1-2 супени лъжици вино марсала
1 малко парче сирене рикота
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете смокините по дължина, но без да ги разрязвате напълно. Направете два прореза, така че да се получи форма подобна на цвете, както е на снимката. Подредете смокините в тава за печене, така че да са изправени. Поръсете с мед и вино. Постарайте се част от тях да останат вътре в смокините. Покрийте с фолио. Печете за 20 минути. Сервирайте, като веднага след изваждането им от фурната поръсите с натрошена рикота. Ако нямате рикота, можете да използвате сладолед, маскарпоне или сметана.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 3 годинитова е за лятото бе.какви смокини в края на януари в България..и в тази беднотия кой ще хаби меда .че и вносно сирене...***!
3
Анонимен
преди 3 годиниНито пресни смокини ще хабя, нито мед, или вино. Да унищожа полезните им качества само заради единия вкус, не.
2
фен на танас
преди 3 годиниСъщата рецепта ама с грах. Режеш граха и пак пълниш.