Снимка: IStock
fallback

Носенето на предпазни маски през 2020 г. промени изцяло начина на гримиране на много жени. Заради контакта им с кожата и овлажняването, което се получава при дишане, доста спряха да слагат каквото и да е на лицето си, освен крем или балсам за устни, други пък намалиха доста продуктите, които поставяха до момента.

Заради ежедневното носене на предпазни средства, гримът през 2021 г. ще бъде съсредоточен върху очите. След празниците отново ще залагаме на по-минималистични идеи, но и ще експериментираме с някои нови техники, споделят гримьорите на много известни личности Моли Стърн и Рене Лоис.

Какви са най-актуалните тенденции в грима за 2021 г.?

#1: Опушена очна линия

Тежкият опушен грим, който някои жени си правеха преди пандемията – само с черни сенки, вече е в историята. Но все пак, ще остане малко от него с така наречената опушена очна линия, която ще използваме през 2021-а.

Според Стърн, поставянето на малко сенки върху клепачите ще се комбинира с този вид очна линия, която е леко по-дебела в края на окото. По този начин всяка жена ще има едно надграждане на класическия грим.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Young Wild Free Store (@ywfgirls)

#2: Цветна спирала

Що се отнася до погледа, Моли Стърн предвижда „голяма игривост“ благодарение на цветните спирали. Тук не става въпрос за светлосинята, която бе модерна през 90-те, а такива със зелени, лилави, розови и други пъстри нюанси.

#3: По-повдигнати мигли

Несъмнено, заради предпазните маски, очите ви трябва да изпъкнат по някакъв начин и това може да стане чрез грима и перфектните ви мигли. През 2021 г. тенденцията е те да бъдат по-дълги и леко повдигнати, за да може всяка дама да „пърха“ с тях и да бъде забелязана.

Още тенденции за грим 2021 вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Barba Ganios

преди 3 години

...da si turite maska i na onaia rabota !!! Razkaraite se !!!

fallback