Снимка: istock

Продукти:

340 г брашно
120 г масло, размекнато
100 г кафява захар
190 г кленов сироп
2 чаени лъжици джинджифил на прах
1 чаена лъжица сода
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. В купа разбийте захарта с маслото до пухкава кремава смес. Добавете кленовия сироп. Пресейте сухите съставки и ги добавете. Омесете добре, докато тестото започне да се стяга. Продължете с ръце. След като омесите тестото добре го охладете в хладилник за 10 минути или докато се стегне.
 
Разточете го върху пергаментова хартия, не върху набрашнена повърхност. Нарежете тестото с помощта на формички (елхички, звезди, човечета). Останалото тесто съберете и омесете наново. Пак разточете и отново нарежете с формичките. Подредете бисквитите в тава с хартия и печете за 10-15 минути. Охладете напълно преди да извадите от тавата. По желание украсете с топинг.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase