Снимка: IStock

Декември винаги е бил напрегнат месец. Преди да дойде Коледа и седнете на трапезата, ви се налага да свършите куп задачи. И по Законите на Мърфи, винаги ще пропуснете нещо и трябва да тичате из магазините в последния момент и се редите на опашки. Ако имате главоболие, липса на тонус и не сте в кондиция, не си мислете, че е от Ретроградния Меркурий или застояването у дома. Просто през декември има мощни магнитни бури, които оказват влияние на ежедневието ни. При цели пет, не се учудвайте, ако дните ви до празниците не протичат по план.

Заради високата геометрична активност, още в началото на месеца някои хора усетиха цялостно неразположение, което най-вероятно ги е накарало да си мислят, че се разболяват от коронавирус. Първата магнитна буря бе на 3 декември, а следващата два дни по-късно. Третата пък се случи на 8-о число от месеца. Сами се досещате, че на толкова малко разстояние една от друга, те са били доста силни.

Последните две изригвания се очакват по Коледните празници, сякаш по поръчка, за да ни скапят настроението или ни стресират допълнително. Едната, която ще е на 26 декември, ще продължи цял ден, докато последната се очаква на 29. Тя обаче ще е доста по-слаба в сравнение с тези преди нея. Най-често по-възрастните хора и тези със сърдечни проблеми, са най-рисковата група, последвани от хората с психични заболявания и такива на нервна почва. Те могат да станат "метеочувствителни".

Как ни влияят магнитните бури?

Всеки от нас усеща магнитните бури по различен начин, като това зависи от неговото здравословно състояние в момента.

Главоболие, отпадналост, лош сън, липса на концентрация, повишена раздразнителност, депресивни мисли, изостряне на хроничните заболявания. Това са основните симптоми, по които може да познаете, че магнитната буря "не ви е подминала". Разбира се, някои от тях могат да бъдат сбъркани и начална фаза на настинка или друг здравословен проблем, но за да се оттървете от тях по-скоро, трябва да вземете мерки.

Как да се предпазим, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase