Снимка: Istock
fallback

Отворената връзка все още е табу за много хора. Човешкото его и чувство за притежание не могат да позволят мисълта за това половинката ви да се среща и с други. Ревността е една от най-типичните човешки емоции. Тя се проявява в различни форми както във връзките, така и извън тях в отношенията с другите.

И все пак има хора, които практикуват отворени връзки и са щастливи в тях. Изследване, публикувано в Perspectives on Psychological Science и цитирано от сайта yourtango.com установява, че отворените връзки имат своите ползи за психиката и за отношенията между партньорите.

Проучването достига до заключението, че когато връзката е отворена и се противопоставя на традиционния моногамен стил на отношения, няма разлика в удовлетворението и усещането за щастие, ангажираността или страстта в любовта. Това откритие противоречи на това, в което толкова много хора вярват, а именно, че любов може да има само между двама души.

Кои са ползите от отворените връзки, според учените?

Липса на ревност

Ревността в малки дози е полезно чувство. То показва, че не сме безразлични към половинката си. Ако не изпитваме и капчица ревност, тогава вероятно не изпитваме и любов и привързаност към този човек. Прекомерната ревност обаче е разрушителна. Тя може да съсипе и най-любящите и хармонични отношения.

Проучването показва, че при отворените връзки партньорите не страдат от ревност. В отношенията си те са балансирани, не са стресирани, не изпитват постоянна нужда да проверяват съобщенията в телефона на другия и да се уверяват в неговата вярност.

Високи нива на доверие

При отворените връзки съществува високо ниво на доверие. При този тип взаимоотношения партньорите не се вкопчват в идеята тялото на другия да е само тяхно, защото смятат, че душата и емоционалната отдаденост са на много по-важно ниво. Това изгражда високо доверие помежду им, защото знаят, че любовта им не се изразява само във физическа вярност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 3 години

Затворените връзки са древна профилактична мярка срещу това да отглеждаш чуждо дете. Подобно на локдаун - в миналото някои жени, верно са ги заключвали там долу.Проблемът, може да се разреши аналогично, с тест за бащинство.Мъжете обичат отворени връзки, жените не. Причината е че само мъжете могат да се съмняват, че детето е тяхно.

62

anonymous

преди 3 години

До анонимнаТърси си друг мъж. Има и такива, на които не е нужно да им се слугува. Губиш си енергията в глупости. Сама се поставяш в тази позиция. Откакто зарязах един такъв, чистя и готвя само на себе си и на детето и домакинската работа намаля със 70%. Повече такава грешка няма да направя. Зарязах го, защото започна да злоупотребява със субстанции, но ако знаех, че така ще се преродя като се разкара, щях да го зарежа още преди да започне. Има и по-нормални мъже от *** и мамините синчета.

61

орлин

преди 3 години

Много добро !Браво!Погледни и снимката двамата мухъли до момичето.Точно по твоето описание!

fallback