Снимка: istock

Продукти:

175 мл зехтин
1 глава чесън, почистен и пресован
1 шепа пресен розмарин, почистен и нарязан
1 супена лъжица сушени подправки по избор
Сол и черен пипер на вкус
1 цяла пуйка
 
Приготвяне:
 
Смесете зехтина с чесъна, розмарина, подправките, пипера и солта. Разбъркайте и оставете настрана.
 
Почистете пуйката от излишната тлъстина и кожа, ако не желаете да ги консумирате. С ръце втрийте добре розмарина навсякъде по месото. След това я натрийте добре с подготвения микс от подправки и зехтин. Поставете пуйката в тава за печене. Налейте вода, колкото да покрие дъното. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 2-3 часа.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 месеца

2-3 часа е малко. Има и друго нещо - ако пуйката е от фризер, се вади доста преди това, доколкото си спомням поне два дни по-рано и се слага в хладилника.

3

До Я па я..!

преди 2 месеца

Между 2 и 3 часа означава по средата- 2:30 :))

А сега сериозно. Ако е под 3 кила се пече под 3 часа, и ако е над 3 кила - над 3 часа. Ако има плънка малко повече.

2

Пекинска патица

преди 2 месеца

А за пълнена мисирка няма ли рецепта?