Снимка: istock

Продукти:

175 мл зехтин
1 глава чесън, почистен и пресован
1 шепа пресен розмарин, почистен и нарязан
1 супена лъжица сушени подправки по избор
Сол и черен пипер на вкус
1 цяла пуйка
 
Приготвяне:
 
Смесете зехтина с чесъна, розмарина, подправките, пипера и солта. Разбъркайте и оставете настрана.
 
Почистете пуйката от излишната тлъстина и кожа, ако не желаете да ги консумирате. С ръце втрийте добре розмарина навсякъде по месото. След това я натрийте добре с подготвения микс от подправки и зехтин. Поставете пуйката в тава за печене. Налейте вода, колкото да покрие дъното. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 2-3 часа.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase