Снимка: Pexels
fallback

През зимата трябва да заредим организма с много витамини, заради вирусите и настинките. А и е по-добре да хапваме нискокалорични храни, защото се движим по-малко заради студеното време и карантината. Ето на кои плодове и зеленчуци е хубаво да заложите през този сезон, според "HealthyMummy".

Банани
 
Задължителен плод за зимата, който така или иначе често присъства на коледната трапеза. Бананите са сред най-добрите източници на витамин В6, който помага на организма да произвежда червени кръвни клетки и е полезен за нервната система. Те са богати и на витамин С, който помпа имунитета, както и на манган, който пази кожата. Тези плодове са източник на калий, полезен за сърцето и костите. Бананите засищат и са полезен десерт. Те ни зареждат с енергия.
 
Киви
 
Друг плод, който често се яде покрай коледните празници. Кивито е богато на витамин С, което значи, че се грижи за имунната система. Съдържа и голямо количество витамин Е, който прави кожата блестяща, както и се грижи за сърдечното здраве. То е пълно с антиоксиданти, нискокалорично е - има минимално количество захар. Предпазва и от заболявания на очите.

Портокали
 
Няма как да пропуснем и портокалите, които украсяват коледната трапеза. Те са чудесен източник на витамин С, което значи, че подсилват имунната система и благодарение на тях, желязото се усвоява по-лесно. Флаваноидите, съдържащи се в плода, са мощни антиоксиданти и се грижат за здравето на мозъка. Флаваноидите и разтворимите фибри в цитрусите подобряват и работата на сърцето. Портокалите са с ниско съдържание на захар, затова са много полезни. Те са 90% вода и хидратират организма.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback