Снимка: IStock

Като всяка жена, която обича да ходи на маникюр, със сигурност в момента търсите нови идеи, които да обсъдите в салона. Есента предразполага към декориране на ноктите с листенца, жълъдчета, ябълки, тикви и разни други популярни мотиви за сезона. Жълтото, оранжевото, кафявото, бежовото и керемиденочервеното са най-търсените цветове за лакиране, но в случай, че ви се иска нещо различно, което да отива на ежедневното ви облекло, може да се насочите към една от тенденциите за 2020 година – окраските на естествените камъни.

Неведнъж сме говорили за силата на естествените камъни, голяма част от които имат лечебни свойства и специфична енергия, която зарежда тялото. Сега много маникюристи я използват, за да превърнат ноктите в красиви скъпоценни или полускъпоценни „платна“. Така вашето любимо бижу, амулет или декорация за дома, което носите или държите за късмет или просперитет, може да краси ръцете ви по един по-нестандартен начин.

Котешко око, аметист, кехлибар, авантюрин, турмалин и какви ли не други специфични цветове и окраски на естествени камъни могат да се направят на нокътните плочки с помощта на специални лакове, гел или акрил. В момента доста актуални са и така наречените бижута за нокти, които представляват дребни елементи, наподобяващи камъни, които се залепват. Те се предлагат в най-различни форми, голяма част от които са обкантени със златно, за да изпъкват по-добре.

Ето няколко идеи в стил естествени камъни, които да използвате за вашия есенен маникюр:

1. Благороден опал

Опалът е един от скъпоценните камъни, които се използват широко в бижутерската индустрия. Той се среща в природата под различни цветове, като всеки един има своето положително въздействие върху тялото. Розовият се препоръчва за балансиране на емоциите, докато синият подобрява съня. Благородният, в който сякаш преливат цветовете на дъгата, се препоръчва за освобождаване на негативни мисли и енергии.

Маникюрът, който прилича на благородния опал, може да се направи лесно с гел лак в няколко различни цвята, като отгоре се оформи с нежни линии от цветно фолио (в случая синьо-лилаво).

Тази идея е подходяща за леко овални, а не затъпени нокти.

Вижте още идеи за есенни маникюри в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase