Снимка: IStock
fallback

Като деца ни учат, че приятелствата траят вечно. Някои приятелства наистина са доживот, но има и такива, които растат, узряват, а накрая... презряват и се скапват. Има и такива, които атрофират, оставяйки единият приятел с чувството за неудовлетвореност или разочарование. Отдалечаването от приятел може да бъде объркващо и болезнено. Но има някои видими знаци, че сте надраснали тази връзка и че не трябва да съжалявате за нейния край. Ето и кои са те:

 Приятелството ви натоварва, а не ви ободрява или зарежда

Някои приятелства с времето се изчерпват. Ако усещате, че двамата с даден ваш приятел вече не се смеете и не се забавлявате заедно. Ако вътрешно не ви се иска много-много да се виждате с този човек. Ако прекараното с него време не ви е особено приятно, то ясно е, че срещите ви по-скоро са се превърнали в навик. Ако този ваш приятел ви натоварва с проблемите си, ако след разходка с него се чувствате изтощени, изцедени, разочаровани или ядосани, то избягвайте тези срещи. Ясно е – това приятелство ви отнема много повече, отколкото ви дава.

Превръщате се в изтекла версия на самия себе си, когато сте с този приятел

Доброто приятелство би трябвало да се развива и еволюира заедно с вас. То трябва да ви позволява да бъдете себе си такива, каквито сте към този момент. Но някои приятелства застиват в миналото и единият или и двамата участници се превръщат във версии на себе си с изтекъл срок. Ще усетите, че това приятелство е такова, ако човекът отсреща иска да се шегувате с неща, които вече не ви се струват смешни (били са ви смешни преди 5-10 години). Този тип приятелства могат да се окажат доста задушаващи.

Вижте още знаци, че определено приятелство се изчерпва в  в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

орлин

преди 3 години

И най -важното е пропуснато:Хората рано остаряват от този напрегнат и претрупан живот и са уморени за старите шеги и хобита. Някои обедняват и от работа вкъщи пред телевизора , а старите приятели пръскат пари по ски и спа - какво да си кажат, кога да си кажат.И най вече - някой става семеен със смотан партньор - и всички приятели изчезват като дим..

6

Анонимен

преди 3 години

До 8Аз имам приятели.

5

Ману

преди 3 години

Кшатриите не могат да имат приятели, те имат само врагове. Истинското приятелство прераства в любов, защото това именно означава коренът ПРИЯ на езика на боговете, дайвябхашя.

fallback