Снимка: istock

Продукти:

1,2 л вода
400 мл пилешки бульон
300 г пилешки гърди, нарязани
3 моркова, нарязани
1 глава лук, нарязан
3 стръка целина, нарязани
1 малка глава броколи, накъсана на розички
65 г ориз
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера на висока температура смесете водата с бульона и оставете да кипне. Добавете пилешкото, морковите, лука, целината, броколите и намалете котлона. Оставете да къкри и покрийте за 15 минути, докато зеленчуците омекнат. Добавете и подправките. Прибавете ориза и оставете за още 15 минути да набъбне.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

4

IQ 3.14

преди 1 година

най хубавата пилешка супа е вратната пържола.

3

Гнусносути

преди 1 година

Който е хванал хрема(или ковид), да си седи вкъщи и да яде супички.

2

Лили Иванов

преди 1 година

Не обичам пилешка супа с ориз. Трябвадае с фиде.