Снимка: Istock

Бръсненето е най-широко разпространеният метод за обезкосмяване. Много жени бръснат всички свои окосмени зони, включително интимната. Там обаче много често се наблюдават раздразнения по кожата, възпаления, пъпчици и други проблеми, които правят тази деликатна зона още по-чувствителна.

Според експерти, цитирани от сайта bestlifeonline.com, жените допускат някои грешки, с които правят интимната си зона още по-уязвима при бръснене. Ето кои са тези грешки.

Не ексфолирате преди бръснене

Ексфолирането важи за всяка част от тялото, подлежаща на обезкосмяване, включително и интимната. С подходящ продукт за ексфолиране на тази зона, вие помагате на кожата да се освободи от мъртвите клетки и натрупванията, така че да се предпази от възпаления, враствания на косми, пъпки и зачервявания след бръснене. Ексфолирайте нежно и внимателно предвид деликатността на тази зона.

Използвате агресивни сапуни

Не всеки сапун е подходящ за всяка част на тялото. Някои сапуни пресушават кожата, дехидратират я и я правят податлива на раздразнения и възпаления. Чувствителната кожа се нуждае от хидратиране и успокояваща грижа. Затова опитайте да подбирате внимателно продуктите за измиване на интимната зона в зависимост от вашите особености и нужди.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase