Снимка: istock

Продукти:

450 г пресни аспержи
850 мл пилешки бульон
50 г масло
4 супени лъжици брашно
125 мл сметана
½ чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
 
Приготвяне:
 
Почистете аспержите. Нарежете ги на малки парчета. Загрейте тиган на средна към висока температура. Сотирайте аспержите с 250 мл от бульона за около 7 минути, докато омекнат. 
 
Междувременно в голям тиган на същата температура разтопете маслото и го свалете от котлона. В него разбъркайте брашното до гладка смес. Внимателно добавете останалия бульон и разбъркайте. Върнете тигана на котлона и продължете да готвите с разбъркване, докато се сгъсти.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase