Снимка: IStock

Тъмните кръгове под очите са често срещан проблем, който се появява при много хора поради няколко различни причини. При този проблем се наблюдава потъмняване на кожата под двете очи. Това може да е резултат от две дерматологични състояния:

► Изтъняване на кожата под очите, което прави кръвоносните съдове по-видими.

► Подпухнали очи, което води до появата на тъмни сенки.

Тъмните кръгове под очите могат да се случат по много причини и понякога може да бъдат свързани със здравословен проблем. Те също така могат да бъдат и наследствени, да се появят в ранно детство и да се влошават с напредване на възрастта. Хубавото е, че това състояние обикновено може да бъде третирано в зависимост от това, което го причинява.

Ето шест причини за тъмните кръгове под очите и как може да се справите с тях

Липса на сън

Лишаването от сън може да доведе до избледняване на кожата. Това кара кръвоносните съдове под нея да станат по-видими, придавайки ви по-тъмен вид. За да се справите с този проблем, трябва да спите поне 7 часа на денонощие.

 Стареене

С напредването на възрастта тъканта около очите започва да изтънява, което ги прави подпухнали и подути. Има някои медицински лечения, които могат конкретно да се справят с този проблем, като филъри и лазерна терапия. Не всеки обаче е подходящ за тези процедури, така че трябва да говорите с вашия лекар преди да направите подобен избор.

Алергии

Алергиите и сухотата на очите също могат да допринесат за появата на тъмни кръгове под очите. Когато имате алергична реакция, тялото ви отделя хистамини, което може да причини сърбеж и зачервяване на очите. Това може да ви накара да разтриете окото си и по този начин да увеличите симптомите и да допринесете за появата на тъмни кръгове.

Още причини за появата на тъмни кръгове под очите, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

От умора, стрес, недоспиване, проблеми с щитовидната, бъбреци ,черен дроб, жлъчка, стомах, сърце, хормонален дисбаланс, анемия, липса на достатъчно кислород.

12

орган муз.инструмент

преди 1 година

недостик на,железа в орган....

11

Анонимен

преди 1 година

От запек, от прекалени напъни!