Трудно ставане сутрин, болки в гърба и схващания, сънливост през деня и липса на тонус са само част от нещата, от които се оплаква съвременният човек. Колкото и странно да изглежда, всеки втори има поне част от тези оплаквания, но само една трета от тях обръщат внимание на това. Всички знаят колко е важен сънят вечер, но много малко хора осъзнават вредата, която си причиняват, когато не си отспиват нужните осем часа всеки ден.

Безсънието е основната причина за понижената работоспособност и ниската концентрация. А трябва да се има предвид и, че подходящата атмосфера и удобното легло са най – важните предпоставки за спокоен сън. За да може да се отпуснем, особено когато спим леко, трябва задължително да си осигурим тишина. Другото нещо, което оказва влияние върху нашия сън е матракът. Той трябва да не е нито прекалено мек, нито прекалено твърд. И ако често се случва да будуваме вечер причината може да е точно в него. Ако държим на качествената си почивка, би било добре скоро е да посетим някоя борса за матраци.
 
Част от матраците, които са разработили марките в България и чужбина са направени със заимствана от НАСА технология – мемори пяна. Качеството, което предлагат тези марки с опит повече от десет години е гарантирано. Сред продуктите, които предлагат могат да се открият както евтини матраци, така и на по – високи цени, но когато става дума за нашия комфорт и здравословен сън, средства не трябва да се пестят, тъй като удобния ортопедичен матрак е създаден, така че да следва извивките на тялото ни и да държи гръбнака в правилна позиция, което ще повиши значително качеството на нашата почивка. А както знаем, хората, които си отспиват достатъчно са по — жизнени и весели, а също така при тях е намален риска от диабет, депресия и болести свързани с обмяната на веществата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase