Снимка: Istock

Лекият косопад при смяна на сезоните се счита за нещо нормално. Но можем да го объркаме и с косопад, причинен в резултат на стрес, неправилна диета, хормонални проблеми и други. Освен консултацията със специалист, хубаво е да знаем как да помогнем на косата си да се възстанови.

Така например сокът от джинджифил нанесен в корените на косата или маслото от джинджифил в комбинация с кокосово, арганово или масло от жожоба, действат противогъбично, антиоксидантно и антимикробно, стимулирайки растежа на косата.

Какво още може да подобри състоянието на косата ви?

Масаж на скалпа с масла

Масажът на скалпа и маските с различни видове масла, могат да допринесат за подхранването на космените фоликули и заздравяването на косата. Какви масла може да ползвате за лек масаж преди измиване на косата с шампоан?

Маслото от розмарин – помага при косопад, стимулира растежа на косата. Маслото от здравец – също насърчава растежа на косата. Хубаво е маслата да се комбинират със зехтин или кокосово масло, за да не раздразнят кожата на скалпа. Опитайте и с гел от алое вера – действа добре срещу пърхот, за който е известно, че причинява сърбеж на скалпа.

Лук

Свикнали сме да е част от нашите кулинарни рецепти, но лукът може да бъде ефективен и при косопад, тъй като е богат на важни хранителни вещества, подхранващи космените фоликули. Направете си сок от лук или го смелете в блендер. След това внимателно го масажирайте в основата на корените, оставете да действа 20-30 минути и измийте косата си както обикновено

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase