БГНЕС

Въпреки че кралското семейство на Великобритания винаги е предизвиквало интерес, през последните години то все по-често присъства на първите страници. Причините за това са много – раждането на наследниците на принц Уилям и принц Хари, отказването на по-малкия брат от кралските задължения и местенето му в Лос Анджелис, както и слуховете за вражда между синовете на принцеса Даяна. 

Постепенно короната започва да се приобщава към по-новия начин на живот и позволява доста повече неща от преди. Например, Хари имаше право да се ожени за жена, която няма кралско потекло и дори има един развод зад гърба си. Това беше немислимо преди няколко години, но кралица Елизабет II разреши на внука си тази стъпка. 
 
Все пак, поданиците на кралицата все още трябва да спазват няколко правила, които са доста странни.
 
1. Без чесън
 
Не, Великобританското кралско семейство не се състои от вампири. Чесънът е забранен на официални събития, защото кралица Елизабет II просто не го харесва. Това обаче не спира някои от членовете на фамилията да си го похапват у дома. Кейт и Уилям са едни от тях. Но кралицата никога не го включва в менюто си. 
 
Според Каролин Роб, която е била готвач в двореца Кенсингтън, причината се крие в лошия дъх, който чесънът причинява. Тъй като кралското семейство постоянно има срещи с други хора, то забраната е напълно разбираема. Когато пътуват, кралските особи също се опитват да избягват яденето на полусурово месо или да пият чешмяна вода.
 
2. Задължителният черен тоалет
 
За съжаление, това правило е свързано с тъга. Според The Independent, членовете на кралското семейство трябва винаги да имат черен тоалет, когато пътуват някъде. Дрехата трябва да е подходяща за погребение, ако нещо подобно се случи. По този начин кралските особи винаги ще бъдат в подходящо облекло, когато са снимани от папараците. 

3. Лак за нокти
 
Като всяка жена, кралица Елизабет II си има любим цвят лак за нокти. Това не означава, че дамите в двореца трябва да го носят, но си има правила, които засягат маникюра. The Sun съобщава, че ярките цветове като червено са забранени. Ето защо винаги виждаме Кейт Мидълтън в неутрални нюанси, които не привличат много внимание.
 
Още правила, които представителите на британското кралско семейство трябва да спазват вижте в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase