Снимка: iStock

Както гласи старата поговорка: единствените две неща в живота, които са сигурни, са смъртта и данъците. Е, който е казал тези думи, очевидно не е обръщал внимание на косата си, защото изтощените краища са също толкова постоянни и издържат хиляди години. Всички са предразположени към тях, независимо от текстурата, цвета или дължината на косата.

„Ако не се грижите добре за косата си, краищата ви много бързо ще започнат да се изтощават“, казва фризьорката Анаджид Тейлър, която работи със звезди като Кики Палмър и Тифани Хадиш. Когато започнете да виждате този проблем, косата ви става по-податлива на заплитане, изглежда по-суха и груба. Най-честият признак за изтощени краища, е лек косопад при ресане.

Тъй като проблемът засяга почти всеки от нас, има хиляди подхранващи и възстановяващи продукти за грижа за косата, за да се гарантира че тя ще остане здрава възможно най-дълго. InStyle разговаря с двама фризьори, които споделят своите любими процедури и съвети за предотвратяване на изтощени краища.

Как да се справим с изтощените краища, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase