Pixabay

Нека си го кажем направо – много по-лесно е да напълнеем, отколкото да отслабнем. Много често се случва известно време да се опитваме усилено да свалим излишните килограми, но в крайна сметка да не успеем и накрая да се откажем.

Преди да изгубите мотивацията си, прочетете този списък със 7 изненадващи причини, които може би са пречката към идеалното ви тегло:

1. Не консумирате достатъчно протеини
 
Протеинът е най-важното хранително вещество, от което се нуждаете, когато се опитвате да отслабнете. Протеините помагат за загубата на тегло по доста начини. Хранителният режим с в високо съдържание на протеини ще ви държи по-сити и по-рядко ще усещате къркорене на червата от глад.
 
2. Ядете грешните т.нар. „леки храни“
 
Междинните закуски са чудесен начин да се поддържате сити между основните хранения, но те могат да осуетят свалянето на килограмите. Дори да консумирате здравословни неща като сушени плодове и/или ядки, например, те могат да съдържат скрити мазнини или захари и така да ви доставят т.нар. „празни“ калории, без хранителна стойност.
 
3. Не се храните достатъчно често
 
За да постигнат калориен дефицит, много хора гледат да намалят приема на калории до минимум, но и този метод си има своите капани. Много проучвания разкриват, че когато човек гладува, тялото му започва да складира повече мазнини и калории, подобно на мечките. Този цикъл в крайна сметка работи срещу вашите цели за отслабване, така че се уверете, че се храните достатъчно често, макар и по малко.
 
Още причини, които ви пречат да отслабнете, четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase