Продукти:
150 г брашно
2 супени лъжици пудра захар
2 чаени лъжици бакпулвер
½ чаена лъжица сол
300 мл вода
1 супена лъжица олио
Приготвяне:
Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и солта в купа. Разбийте водата с олиото в по-малка купа. Направете кладенче в сухите съставки и бавно налейте водата с олиото. Разбърквайте, докато се получи лепкаво тесто.
Разбърквайте с лъжица, докато се получи гладко тесто за палачинки. Загрейте тиган на средна температура. намажете леко с масло. Направете палачинките една по една. Сервирайте ги с любимата си гарнитура и плънка, сладки или солени.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
8
Готвачът
преди 3 годиниИ това се яде?
7
???????????
преди 3 годиниТова са икономични палачинки, а рецептата е от,, Лесна и икономична кухня"издадена 1989год.
6
Анонимен
преди 3 годиниТова не е ли подсладен плосък хляб ?!