Снимка: istock

Продукти:

150 г брашно
2 супени лъжици пудра захар
2 чаени лъжици бакпулвер
½ чаена лъжица сол
300 мл вода
1 супена лъжица олио
 
Приготвяне:
 
Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и солта в купа. Разбийте водата с олиото в по-малка купа. Направете кладенче в сухите съставки и бавно налейте водата с олиото. Разбърквайте, докато се получи лепкаво тесто.
 
Разбърквайте с лъжица, докато се получи гладко тесто за палачинки. Загрейте тиган на средна температура. намажете леко с масло. Направете палачинките една по една. Сервирайте ги с любимата си гарнитура и плънка, сладки или солени.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

9

Готвачът

преди 1 месец

И това се яде?

8

???????????

преди 1 месец

Това са икономични палачинки, а рецептата е от,, Лесна и икономична кухня"издадена 1989год.

7

Анонимен

преди 1 месец

Това не е ли подсладен плосък хляб ?!