Снимка: iStock

Грижата за кожата се превърна в задължение за всеки от нас. За да изглеждаме по-добре, трябва да се фокусираме върху правилните продукти и правилния им начин на използване. Рекламите по телевизията ни предлагат изключително разнообразие от козметика, но понякога е трудно да разберем точно коя е най-важна за нашата кожа и как да я използваме.

Преди да преминем към гримирането, трябва да се погрижим лицето ни да бъде чисто и добре поддържано, за да постигнем най-добрия възможен ефект. Има редица правила в грижата за кожата, които трябва да спазваме, но най-важното е да разберем кой продукт е задължителен.

Овлажняването е една от най-важните части във всяка рутинна грижа за кожата, но е трудно да разберем точно какъв овлажнител да търсим и как да извлечем най-доброто от него. Затова дерматолозите се притичват на помощ, за да ни споделят своите съвети в тази област и за какво да внимаваме, когато си купуваме овлажнител.

Защо овлажнителят е толкова важен?

Хидратацията е от решаващо значение за способността на кожата ви да се саморегулира. Въпреки че прекаленото омазняване може да причини появата на пъпки, същият резултат може да се получи и от прекомерната сухота.

Овлажняването на лицето може да намали риска от развиване на екстремна сухота или омазняване. Въпреки погрешното схващане, че хората с акне не трябва да добавят повече влага към рутината си, хидратирането на кожата два пъти на ден може действително да намали свръхпроизводството на мазнини и да се бори с пъпките.

Според козметичния дерматолог д-р Хайди Уолдорф добре овлажнената кожа е по-вероятно сама да контролира омазняването. „Здравата кожа задържа влага и се ексфолира сама, мека е на допир и отразява добре светлината“, казва тя пред Insider.

Използването на овлажнител може също да предотврати преждевременното стареене и появата на бръчки и фини линии.

Вижте повече за употребата му в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase