Снимка: istock
fallback

Продукти:

30 г сушени домати
1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязан
500 г телешка кайма
Сол и черен пипер на вкус
½ супена лъжица лют червен пипер
400 г домати от консерва, нарязани
70 г доматено пюре
2 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица червено вино
500 г листа за лазаня
 
Приготвяне:
 
Накиснете сушените домати в гореща вода. Загрейте фурната на 200 градуса. Междувременно загрейте олиото в тиган на средна температура. Задушете в него лука и чесъна. Добавете каймата и разбърквайте, докато покафенее. Овкусете със сол и двата вида пипер. 
 
Пасирайте сушени домати заедно с доматения сос. Добавете и нарязаните домати от консерва и виното в тигана. Разбъркайте добре и оставете да къкри около 10 минути, като не спирате да разбърквате. 
 
Натопете листовете тесто за лазанята в гореща вода за секунда да омекнат. Веднага след това ги извадете. Започнете да редите ред тесто, покрито с ред от плънката, като ги редувате. Оставете най-горния слой да бъде от доматена плънка. Покрийте с фолио и печете за 40 минути в загрята фурна. Оставете да изстине 10 минути преди сервиране.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback