Снимка: istock
fallback

Продукти:

2 бр авокадо
200 г сладка царевица от консерва
8 чери домата, нарязани на четвъртини
Листа от маруля
1 консерва риба тон, отцедена
2 супени лъжици зехтин
Сокът от 1 лимон
1 щипка пресен кориандър или магданоз
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Нарежете авокадото на половини по дължина. Издълбайте сърцевината и я нарежете на ситно. В купа смесете сърцевината на авокадото с царевицата (отцедена) и накъсаните листа от маруля. Добавете доматчетата. Прибавете и отцедената риба тон. В друга купа смесете зехтина, лимоновия сок и подправките. Разбъркайте. Овкусете пълнежа с винегрета и разбъркайте добре. Напълнете авокадото с пълнежа. Охладете за 30 минути в хладилник преди сервиране.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 3 години

Рибата тон е токсична и радиоактивна,след инцидента и аварията във Фукушима, замърсяването е достигнало дори до щатите и Калифорния,НЕ ЯЖТЕ риба-тон!Авокадото може да го размачкате със сварен жълтък,олио и подравки - сол,черен пипер или каквито пожелаете.Също може да го слагате нарязан в шопската салата или да го използвате за сладки изделия,десерти!

fallback