Снимка: istock
fallback

Продукти:

900 г пресни картофи, почистени
2 супени лъжици вермут или бяло вино
1 супена лъжица бял винен оцет
1 скилидка чесън, пресован
3 супени лъжици майонеза
5 супени лъжици кисело мляко
½ краставица, нарязана
75 г пресен лук, нарязан
3 супени лъжици пресен копър
1 и ½ супени лъжици естрагон
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат. Отцедете ги и ги върнете в тенджерата. Включете на слаб огън и ги разклатете добре в тенджерата. Оставете за няколко минути, докато водата се изпари от горещината. Прехвърлете картофите в купа и ги оставете да изстинат малко за 5 минути. 
 
Поръсете с вермута и оцета. Овкусете със сол и пипер на вкус. Разбъркайте и оставете картофите да изстинат напълно. Междувременно пригответе соса, като смесите чесъна, майонезата и киселото мляко в купичка. Разбъркайте добре. 
 
Когато картофите са напълно изстинали, добавете краставиците, лука, копъра и естрагона. Прибавете и соса. Разбъркайте добре, докато полепне навсякъде. Сервирайте салатата студена.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

МНЕНИЕ

преди 3 години

По-вкусна е с ракия - когато се напиеш и си бутнеш чашата в салатата .Шегувам се разбира се - Класиката за картофена салата е - Картофи , сол , кромид лук , олио и оцет .Другите рецепти са реплики .

1

Анонимен

преди 3 години

тръгнах да я прая ама са увлякох и изпих вермута преди да добавя в салатата

fallback