Снимка: istock
fallback

Продукти:

3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кленов сироп
1 скилидка чесън, пресован
1 чаена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжица пресен черен пипер
½ чаена лъжица сол
200 г филе от сьомга
 
Приготвяне:
 
Смесете соевия сос, кленовия сироп, чесъна, джинджифила, пипера и солта в плитка купа. Потопете филетата в маринатата. Похлупете с капак и приберете в хладилник за 30-60 минути. Загрейте скара или оребрен тиган на средна към висока температура. Намажете леко с мазнина. След като скарата или тиганът се загреят добре, намалете котлона или температурата на скарата. Поставете филетата да се пекат, като от време на време ги поливате с останалата марината. Печете за около 20 минути или докато рибата стане крехка и се разпада при натиск.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

точно това на снимката е сьомга от която трябва да бягате и без пари да ви я дават. Истинската - атлантическа от див улов е с червено месо на цвят и цената е поне по 1,5 спрямо оранжевата от фермите в Норвегия.

7

Внимание

преди 3 години

Бъдете много внимателни когато купувате сьомга или салмон, или както я наричат на английски.Има няколко записа в Ютюб как салмона, който гледат във ферми в Норвегия е най-опасната храна в света. Хората мислят за полезните Омега и разни други, а се оказва, че хранят тези риби с отрова и антибиотици, които освен, че ще натровят вас и децата ви водят и до генетични промени. Който знае английски нека да гледа клипа. По-добре шарани от България, отколкото тази сьомга.

6

Аааааа, нее

преди 3 години

Нито ще развалям сьомгата с кленов сироп, нито сиропа със сьомга.

fallback