Снимка: Istock

Езикът на тялото – всеки ден във всеки един миг, всеки наш жест е език на тялото. Той е част от комуникацията с близки, любимия човек, колеги, непознати. Това е невербалният ни начин на комуникация. Също като думите, които ползваме, нашият език на тялото ни представя в положителна или отрицателна светлина. Вижте кое освен ръкостискането с половин ръка, прави лошо впечатление и е добре да го поправите.

Не се усмихвате

В социалните взаимоотношения усмивката е чудесен начин да покажем своята увереност и откритост. Дори в официални ситуации е важно да изглеждаме приветливи. Искрената усмивка ни помага по много начини – приемат ни по-добре, харесвани сме, могат да ни поканят на втора среща. Важно е разбира се, да не сме фалшиви, защото неистинската усмивка винаги се забелязва.

Разтриване на шията

Този език на тялото може да ви изглежда невинен жест, с който да облекчите схващането в шията, стреса. Но ако го правите сред хора, които не са ви много близки, това може да се тълкува като безпокойство в социална ситуация, дискомфорт/неприязън с хората, с които общувате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase