Снимка: Istock
fallback

Продукти:

1 кг картофи, обелени и нарязани на колелца
4 тиквички, нарязани на колелца
4 глави червен лук, нарязани на колелца
6 домата, нарязани на колелца
125 мл зехтин
2 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
1 голяма щипка морска сол, стрита ситно
1 голяма щипка черен пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете голяма кръгла тава за печене с мазнината. Подредете всички колелца зеленчуци така, че да се получи слънце, като редувате колелце картоф, колелце тиквичка, колелце лук и колелце домат. След като подредите зеленчуците, поръсете ги с останалата мазнина и подправките.

Печете за около 90 минути или докато омекнат напълно. Оставете да изстине преди да сервирате.

Повече рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Дебелян

преди 3 години

Защо точно на колелца, не може ли на пресечени конуси или на сегменти, примерно?

1

hmm

преди 3 години

Това което наричате "Запечени зеленчуци по гръцка рецепта", всъщност е Рататуи. Дори сте изпуснали че тиквичките са два различни сорта. Да не е на Пеевски и тая "медия", че много ми прилича на некадърните "журналисти" с които той по-принцип работи?

fallback