Продукти:
4 филийки хляб, може да ползвате и панетоне
2 яйца
4 с.л. прясно мляко
1 ч.л. захар
масло
200 г маскарпоне
Приготвяне:
Разбийте в купа яйцата, млякото и захарта. В добре загрят тиган разтопете малка бучка масло. Потопете хубаво всяка филийка в яйчената смес. Изпържете филийките до златисто. Сложете ги в чиния. Добавете им маскарпоне, към което предварително може да добавите малко пудра захар и ванилия или да не го овкусявате. Сложете малко от маскарпонето, мед или сладко, а може да ги сервирате с маскарпоне и течен шоколад, пресни плодове. Да ви е сладко!
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Без име
преди 3 годиниСкандална рецепта.
3
Отговор
преди 3 годиниДо въпросМаскарпонето.
2
Г.Т.
преди 3 годиниАз имам рецепта за пържени филийки по шотландски - подобна е на тази, само че вместо с маскарпоне е с ъиски. Чувал съм и за филийки по гръцки с узо, ама не съм правил за сега.