Снимка: istock

Продукти:

2 големи тиквички
3 супени лъжици зехтин
2 сурови наденици, изстискани
2 чаени лъжици сушен лют червен пипер
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
½ глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, пресован
400 г домати от консерва, нарязани
25 г галета
50 г настърган пармезан
1 супена лъжица пресен босилек, нарязан
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете по дължина наполовина тиквичките и ги издълбайте. Нарежете съдържанието им на ситно. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Запържете съдържанието на надениците. Разбърквайте непрекъснато, за да се разпадне на ситни парченца подобно на кайма. Поръсете с лютия пипер и овкусете със сол и черен пипер. Разбърквайте през цялото време, като добавите лука и чесъна. Добавете доматите към сместа, както и галетата, пармезана, вътрешността на тиквичките и босилека. Разбъркайте финално и напълнете тиквичките със сместа.
 
Напълнете тиквичките с пълнежа. Поставете ги в тава за печене и печете за около 30 минути или до готовност.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase