Снимка: Pixabay

Тя е едно от най-популярните имена в руската художествена гимнастика. Печели много отличия за родината, а след като кариерата ѝ приключва, става политик – един от най-красивите в парламента. Животът ѝ е разказан в няколко документални филма, а през последните години я свързват не с кого да е, а с президента на Русия – Владимир Путин. Тя е Алина Кабаева – жената, която в момента притежава огромно медийно влияние в страната. 

Коя е тя? 
 
Цялото ѝ име е Алина Маратовна Кабаева. Родена е на 12 май 1983 г. в Ташкент – настоящата столица на Узбекистан. Има по-малка сестра и татарски корени по бащина линия. Родителите ѝ са дългогодишни спортисти – Марат Кабаев е бивш футболист, а по-късно и треньор, докато майка ѝ се е състезавала в националния отбор по баскетбол на Узбекистан. 

През 2011 г. цялото семейство се мести да живее в Казан. 

Родителите я тласкат към художествената гимнастика 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Alina Kabaeva Fan (@alina.kabaeva.fans) на

Майката на Алина – Любов, мечтае тя да има бляскава кариера на спортист, като се занимава с фигурно пързаляне или художествена гимнастика. И тъй като първият спорт не е силно развит в Узбекистан, тя я насочва към втория. А дъщеря ѝ не е безразлична към него и още на 3-годишна възраст започва да ходи на тренировки. 

След като навършва 10 години, виждайки нейния огромен потенциал, треньорите съветват родителите на Кабаева да я запишат в Москва. Така тя се премества да живее там с майка си и започва да посещава школата на Ирина Винер. Специалистката, която през годините е била и президент на Всеруската федерация по художествена гимнастика, харесва Алина, но обещава да се занимава по-сериозно с нея само ако тя отслабне. Така от 1995 г. тя официално работи с 11-годишното момиче и през 1996 г. то пробива в руския национален отбор. 
 
Останалата история на Алина Кабаева четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase