Снимка: istock

Продукти:

8-10 големи картофа с тънка кожичка
10 скилидки чесън
няколко стръка пресен розмарин
по желание може да добавите и копър
сол, черен пипер на вкус
масло
 
Приготвяне:
 
Измийте много добре картофите и ги сварете цели без да ги нарязвате. Когато са готови ги махнете от водата. Намаслете с масло или зехтин тава за печене. Сложете сварените картофи и с помощта на лъжица леко натиснете всеки, колкото да се напукат, не да се разпаднат. Поръсете със сол, черен пипер, нарязания на филийки чесън, наситнения розмарин. Върху всеки картоф сложете по 1 малко парче масло. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато картофите хванат златиста коричка.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase