Снимка: Pixabay
fallback

Ако се чудите каква порода куче да си вземете за двора на къщата, може да заложите на Кане Корсо, които са чудесни пазачи. Това са порода големи кучета от италиански произход.

Интересното е, че те се използват за проследяване, лична защита, както и за правоприлагане и куче пазач. Кане Корсо най-често се използват като бойни или пазещи кучета, но са подходящи и за домашен любимец на семейства с деца.

Характеристики
 
Мъжките представители на тази порода обикновено са високи между 64-68 см., а женските - 60-64 см. Ако говорим за килограми, мъжките стигат между 45 - 50 кг., а женските между 40-45 кг. , пишат от fci.be.
 
Кане Корсо правят най-голяма впечатление с главите си, ако говорим за външен вид. Челото им е плоско и сближено с муцуната, а главата им обикновено е доста голяма. Муцуната им е плоска, правоъгълна, а очите им са с форма на бадеми. Тези кучета често са с тъмни очи, както и с тъмна, черна козина. Но има и такива с бежова или сивкава козина.
 
Още за кучетата четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Korso

преди 3 години

Мале колко прости хора тук :D ако стопанина пусне кучето щяло да нахапе всички ..... абе я идете първо при едно такова куче ! Да ще ви сплаши огромно и страшно изглеждащо е НО те са кто бебета не го ли закачиш нищо няма да ти направи имам поне 5 познати със кане корсо ,при всяко от тях съм ходил да скачат върху мене но да ме олигавят не за друго тези купета са най игривите но поради външният им вид много хора ги мислят за опасни !

28

Коко

преди 3 години

По-умен е от половината изказали мнение тук!

27

Анонимен

преди 3 години

Хора които нямат елементарна представа просто говорят глупост.Породата е превасходна дава респект на стопанина който го претежава.

fallback